Съвети 

Как да изберем правилното хоби за себе си?  

 

Да имаш хоби, което ти харесва – независимо дали това е плетене на плетене на пуловери, гримиране или практикуването на пируети в балетен клас – има всякакви добре документирани предимства на това, от по-ниски нива на стрес до повишено чувство за принадлежност и цел.

Ясно е, че хобитата могат да окажат сериозно влияние върху качеството ви на живот. Но те също могат да подобрят работата ви. Според експертите в областта, когато сте ангажирани и в живота си извън работата (както когато се занимавате със значими хобита), това щастие се увеличава неимоверно много. Това може да ви направи по-фокусирани и ентусиазирани, когато сте на работа. Много учени дори твърдят, че и личният живот търпи промяна и разцвет при започването на ново начинание.

Така че, ако имате хоби, което обичате, като игри в онлайн казиното Winbet например, можете да направите добри неща за живота си и работата си. Но какво се случва, ако нямате нещо конкретно, което ви харесва? Ето как да си изберете най-доброто.

Превърнете това, което вече ви харесва, в хоби

Дори да нямате нещо, което смятате за хоби, определено има някаква дейност, която ви харесва – и има шанс да я превърнете в пълноценно хоби.

Погледнете начините, по които вече ви е приятно да прекарвате времето си, и разберете как те могат да се превърнат в истински ползотворна и ангажираща дейност. Любимата ви част от деня е да играете вечер с кучето си? Опитайте да се включите доброволно в спасителна организация за бедстващи домашни любимци. Обичате да четете за случайни факти за поп културата в интернет? Опитайте да се присъедините към екип, изследващ и съставящ подобни факти.

Въпросът е, че вече ще правите неща, които обичате. Най-лесният начин да намерите хобита, на които истински се радвате – и които ще ви направят по-добри хора, е да разберете как да надградите тези неща.

Възвърнете своите детски интереси

Помислете за хобитата, на които сте се радвали преди работата и децата, когато самите вие сте били малчугани.

Когато бяхте дете, какво обичахте да правите? Прекарахте ли часове в рисуване? Ако е така, може да искате да проучите как да се запишете в клас по изобразително изкуство. Бяхте ли непрекъснато облечени в костюми и изнасяхте ли представления за приятелите си? Тогава може би трябва да проверите за свободни места в някоя местна актьорска трупа.

Когато сте били дете, вероятно сте имали хобита, които сте обичали, така че преразглеждането им като възрастен може да бъде чудесен начин да се върнете към тях. И към същото онова щастие, което тогава са ви давали.

Оценка на личността

Според експертите, има редица тестова за оценка на личността, които могат да ви помогнат да разберете кои хобита може да са подходящи за вас. Потърсете в интернет подобни „калкулатори“, определено могат да ви насочат добре!

Започнете да изпробвате различни неща

Истината е, че без значение как подхождате към намирането на ново хоби, практиката е всичко. Например, може да си мислите, че занаятите са идеалният творчески обект за вас, а след това да откриете, че това ви е скучно и монотонно занимание, което изобщо не ви прави щастливи.

Ако наистина искате да си намерите хоби, което обичате, трябва да сте готови да опитате различни неща. Дори първите няколко практики да не ви допадат, не се отказвайте – някъде там със сигурност има нещо за вас!

Помислете за всичко, което може да ви се стори интересно – независимо дали това е кайт сърфинг, макраме или карате – и си запишете час. Ако ви харесва, страхотно! Продължавайте да го преследвате. Ако не, зачеркнете го от списъка и преминете към следващото потенциално интересно за личността ви нещо.

Не след дълго ще откриете, че цялото това старание и време определено си е заслужавало.

 

Последни публикации

Leave a Comment