Почивка Релакс Спа Съвети Туризъм 

Балнеолечение в България, къде?

Когато става дума за балнеолечение, много хора избират да отидат в чужбина. Това може и да и добре… но в повечето случаи е напълно излишно, а дори и неблагоприятно. А защо – ще разберете в следващите редове.

България е известна точно с това – лековитите минерални води. Ако сте имали лоши преживявания тук с балнеолечението, то това вероятно се дължи на някое ( или повече ) от следните неща:

  • Неподходящ избор на СПА хотел
  • Неподходящ избор на град/минерален извор
  • Неподходящи процедури.

 

Когато не говорим просто за удоволствие, ами и за лечение, то определено трябва внимателно да се прецени къде водата е подходяща за заболяването. В такъв случай препоръчваме да се консултирате със специалист – това са съвети, които можете да намерите и в интернет, но всичко е строго специфично.

Ето информация за някои от местата, където се намират води с лечебни свойства. Подредени са в случаен ред:

Сандански

Тук, освен уникалната вода, срещате и много „ мек климат „. През цялата година е едно от най-топлите кътчета в страната и всякакви проблеми изчезват там – от леки настинки до по-тежки заболявания. Средата е градска, но има и Национален парк, което прави дестинацията подходяща за всички.

Хисар

Там се намира прочутият извор №7, който е подходящ за профилактика и лечение на широк спектър от заболявания. Има 2 градски плажа и няколко хотела, които наистина могат да нарекат себе си СПА. Разнообразие от минерални извори. Освен гореспоменатото, градът определено може да се нарече „зелен“, защото не можете да преброите парковете.

Сапарева Баня

Градът се намира в непосредствена близост до планина Рила. Там, също така, можем да видим и единствения гейзер в България. Водата се използва за лечение на почти всичко – в нея се съдържа повече сяра. Мястото си заслужава да бъде посетено.

Поморие

В този красив морски град се намират калните бани, заради които всъщност идват много хора от всички краища на света. Градът се развива в последните години, което го прави ТОП дестинация в България не само за балнеолечение, но и за туризъм.

Вършец

От гореизброените, гр. Вършец е най-докоснат до природата, въздухът е чист, местността е красива и много спокойна. Минералната вода има много добри качества. В близост има екопътеки, по които може да бъдат предприети уникални панорамни преходи или леки разходки.

София

Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация-ЕАД e правоприемник на Национален институт по курортология и физиотерапия, основан през 1946г. Тя е най-старото рехабилитационно заведение на територията на София, положило основата и развило всички направления в областта на физикалната медицина, рехабилитацията и курортологията в България.

Лечебното заведение е разположено в обширен парк. На територията му се намира източник на минерална вода „Овча купел” от сондаж 1ХГ.

 

Избрахте ли Вашето място за балнеолечение?

Погрижете се за здравето си – то е важно и не търпи отлагане във времето. Не пропускайте да се погрижите и за здравето на вашите домашни любимци и посетете ветеринар София.

Последни публикации

Leave a Comment