Интересно 

Какъв спортен екип да изберем, за да се чувстваме комфортно в залата и извън нея?

Идва краят на годината, а по време на светлите празници по традиция си обещаваме много неща. Едно от най-честите ни желания е да се погрижим за здравето и физическата си форма, а то е свързано с обещанието за повече време за спорт и здравословно хранене. За да бъдем по-мотивирани да тренираме обаче, със сигурност трябва да се чувстваме комфортно в спортния си екип. Ето и няколко предложения, с които ще сбъднете обещанията си:

Топ с изрязан гръб

За да имате самочувствие в спортната зала, несъмнено трябва да изглеждате добре, а какво по-хубаво за случая, от един изящен спортен топ с изрязан гръб, който подчертава фигурата ви. Всъщност, ако е подбран номер или два по-широк, топът е много удобен за всякакъв вид тренировка. Можете да го комбинирате със спортно бюстие или сутиен, а специалната му материя и широчината го правят удобен при тренировки с висока интензивност.

Тениска с мотивационно послание

Когато говорим за обещания и тренировки, мотивацията е от особено значение. За това и меката памучна тениска със забавна фраза, лесно може да се превърне в идеалната дреха, с която да отидете в залата. Разбира се, освен посланието, важна е и материята, която е съвсем непретенциозна и може да се използва и у дома. Важното е надписът да ви подсеща какво сте си обещали.

Спортна блуза с дълъг ръкав

За по-студени месеци или тренировки с ниска интензивност, лека блуза с дълъг ръкав е идеален избор. Може да я комбинирате с тениска или топ отдолу, за да я съблечете след загряване, или да я облечете отново, ако тичате навън например. Този тип спортни екипи са изработени от специални дишащи материи и спокойно можете да заложите на нещо, което ще позволи на тялото ви свободно да се охлажда.

Изчистен черен клин

Черният клин е неизменната класика в спортното облекло, с която лесно можете да излезете и извън залата, защото се комбинира идеално с повечето спортни дрехи за всекидневието. Черният клин обаче е и перфектната основа за спортен екип, подходящ за повечето тренировки.

Широки анцуг за спорт и разходки

И ако клиновете не са точно вашето нещо, то удобните и широки спортни анцузи също са вариант. Те са по-подходящи за спортове с ниска интензивност, но в същото време може да ги използвате и в ежедневието си, когато бягате сутрин, или просто отивате до близкия магазин.

Олекотено яке

Тъй като вече сме в средата на зимата, слоевете облекло са наистина важни, особено при неблагоприятно време, или тренировки на открито. Именно за тези ситуации, непромокаемото леко яке е незаменимо и ще направи ежедневните ви тренировки много по-приятни. Разбира се ще трябва да изберете модел, който е специално направен за активен начин на живот с вентилация, удобни джобове и качулка, която ще ви спаси, ако завали.

Суичър с качулка

И споменавайки качулка, неизменно се сещаме за удобния суичър, който напоследък се превърна в моден аксесоар за множество знаменитости, чиито снимки можете да видите в социалните мрежи. Този тип спортен екип спокойно можете да носите и извън залата, а съчетавайки го с ежедневни дрехи, наистина можете да освежите стила си.

Спортно бюстие

Няма как да не обърнем внимание и на бельото, което при спорт е не по-малко важно от екипа. То осигурява подкрепата, нужна на бюста ви при интензивна дейност. Затова и заложете на по-широки презрамки, които ще прилепнат добре на гръдния ви кош и няма да се впиват.

Маратонки

Всъщност маратонките отдавна вече не са само част от спортните екипи, а неизменен моден аксесоар. Когато избирате маратонки за тренировки обаче, трябва внимателно да прецените не само дизайна им, а и функционалността, а най-вече и да изберете точния номер, за да се чувствате в тях комфортно. Една лека и дишаща обувка, винаги е добро предложение, както в спортната зала, така и извън нея.

Последни публикации

Leave a Comment