Полезно 

Как да изберете ресторант, когато пътувате

Вероятно в родния си град имате поне един (ако не и няколко) любим ресторант, в който с удоволствие ходите за всеки повод. Но когато отивате на почивка или пътувате по работа, в повечето случаи се озовавате в нов град, за който знаете съвсем малко и, съответно, не сте наясно кой е най-добрият ресторант, в който да похапнете. Затова ние сме ви приготвили няколко съвета, които биха ви помогнали по-лесно да откриете подходящото заведение.

Първо, проверете заобикалящата ви среда. Ако пътувате неочаквано, вероятно няма да имате време да планирате къде да се храните. Така че как да сте наясно дали определен ресторант би бил добър избор. Е, един от основните признаци, че ресторантът е добър е ако паркингът му е пълен. Ако другите се трупат в него, то вероятно кухнята и обслужването са на високо ниво. Но проверете обстановката – входът изглежда ли поддържан, от ресторанта идва ли хубава миризма, когато влезете в него, дали ви поздравяват още с влизането. Всички тези са признаци, че собствениците се гордеят с ресторанта, грижат се за него и предлагат качествени услуги.

Но ако имате време да планирате пътуването си, тогава започнете предварително да проучвате ресторантите. Най-очевидното място, от което да започнете, е интернет, но може да бъдете заринати с информация, понеже има множество ревюта и уеб сайтове, посветени на храната. Вместо това потърсете местна книжарница или библиотека и проверете книгите за пътуване – обикновено в тях има доста ценна информация.

Използвайте социалните мрежи. Днес те са във възход и множество хора използват Фейсбук и Туитър, така че питайте всеки, който скоро е посетил вашата дестинация, кои са любимите му места. Проверете градовете, които ви интересуват, в Туитър и вижте коментарите на потребителите.

Питайте местните. Дори и да направите най-щателното проучване, някои ресторанти все пак могат да ви разочароват. Но ако искате да намерите най-добрите заведения във всяка дестинация, която посетите, обърнете се към местните. Например, когато пристигнете в хотела си, поговорете с мениджъра на хотела или с рецепционистите и ги попитайте кои заведения биха ви препоръчали. Не се срамувайте и да попитате местните на улицата. Повечето хора с радост биха споделили кои са най-добрите места за хранене в града им и как да ги намерите.

Използвайте мобилните приложения, които са налични. В днешно време почти за всяко нещо има мобилно приложение и са създадени много такива, които ви показват заведенията в дадена дестинация. Така, като използвате телефона си, можете да видите къде се намират заведенията, да прочетете ревюта за тях и дори да проверите менютата им (в зависимост дали тази опция е налична за определения ресторант или в определеното приложение).

За да сте сигурни, че ще имате най-доброто възможно кулинарно преживяване, вземете предвид няколко неща:

  • Чистотата на ресторанта – огледайте местата, които са пред погледа ви (включително тоалетните) и проверете дали са чисти, понеже мръсотията е един от основните признаци за некачествен ресторант.
  • Обслужване – един от най-важните фактори за отлично прекарване в повечето заведения е обслужването – ако служителите са намръщени и груби, това може да провали преживяването ви, но ако са учтиви и съвестни, те биха направили вечерята ви още по-превъзходна.

В случай, че търсите заведение в Пловдив, то ние препоръчваме Smokini, който предлага на гостите си вкусна храна, качествено обслужване и уютна обстановка.

 

Promotrasfers.com

Последни публикации

Leave a Comment