Полезно 

Поводи да облечем официалната си рокля. Какъв модел е подходящ за конкретното официално събитие

Лични празници : сватба,бал,  събиране на випуска или кръщене. Любимите поводи на които сте или ще бъдете поканени някога. От самата концепция на празниците струи настроение и веселба. Бъдете в тон с празника. За пролетта или лятото можете да поръчате за себе си рокля с флорални мотиви или нещо по-кокетно като цвят и настроение. За летните поводи са подходящи модели с гол гръб, тънки презрамки или дори рокля бюстие с пачка пола като крайно смел вариант. Важното е да улучите пулса на самото празненство отколкото да блеснете със щури идеи.

Служебни ангажименти. Да винаги се налагат и сериозни работни срещи. Без тях не може уви. Освен консервативната страна на нещата – да изберете панталон и риза както обичайно , можете да заложите на нежния си силует и да разчупите отношенията в една строга атмосфера.

Отговора е в избор на консервативно избрана официална рокля. Защо консервативна ? Не бъдете твърде дръзка в избора си – по възможност затворено деколте, подходяща поне до коляно дължина и леки съвсем доловими акценти.

Функцията на акцент може да изиграе и една перлено колие ако имате такава под ръка. Цветовете разбира се са строго формалните сиво, синьо и черно. Евентуално ако е есен да речем и тъмно кафяво би било добър избор.

Строго официални визити – покана от държавна институция , благотворителен бал или друго строго формално събитие. Тук нещата са абсолютно различни като облекло. Най-вероятно в поканата ще Ви оставят напътствие за дрес кода на събитието. Не го пренебрегвайте – изключително важно е да се следват указанията. Ако все пак са Ви оставили свободен избор – бъдете умерени в избора на дизайн и цвят на роклята.  Тъмни цветове и дискретни бижута са добра насока. Не използвайте и ярък грим – лекота и не натрапчивост е ключа.

Последни публикации

Leave a Comment