Съвети 

Мобилен климатик – имаме ли нужда от него

 

Мобилните климатици представляват един по-различен подход в отоплението и разхлаждането на едно помещение. За разлика от стенните и подовите климатици, мобилните видове могат да бъдат местени и не изискват монтаж към стена или прозорец, което ги прави доста удобни за ползване в повече от едно жилище и помещение.

Какво трябва да знаете за мобилните климатици

Преди да направите каквото и да е решение относно предстояща покупка, е важно първо да обърнете внимание на няколко важни характеристики и следствие от ползването на подобен климатик. Нужно е да сте наясно с ефективността и реалното удобство при ползване на такъв уред – точно това ще ви споделим по-долу.

Не се влияят от мебелите

Когато се монтира климатик, се внимава доста относно това къде се намират текущите мебели, както и това къде ще се слагат, ако има промени в интериорния дизайн. Ако правите ремонт на помещението, сменяте тапети или боядисвате, е нужно да работите покрай вътрешното тяло – с мобилния климатик този проблем не е наличен.

Са доста шумни

Тъй като мобилните климатици са компактна версия на вградените, всичко, включително компресора, фреона и филаментите, се намират на едно място. Това означава, че при включване, ще усетите доста силен звук, които може да бъде неприятен, ако не го очаквате – нивото на шум може да се сравни с работещи сешоари.

Имат само до А енергоефективност

За разлика от инверторните климатици, мобилните не разполагат с особено ефикасен начин на преобразуване на ел. енергията в климатична промяна. Това означава, че дори най-високия клас мобилен климатик, не е особено ефикасен – това ще се отрази негативно на вашата сметка в края на месеца.

Имат нужда от вентилационна дупка навън

Това е може един от най-големите недостатъци на мобилните климатици, а именно, че в крайна сметка са полу-статични заради своята нужда от вентилационна дупка навън. Отвеждането на топъл въздух се случва чрез вентилацонна тръба, която трябва да излиза навън, в противен случаи топлината ще остане вътре, и температурата няма да се промени.

В зависимост от условията, ситуацията, в която се намирате, и вашата готовност да пробивате дупки, за нещо нетрайно, можете да направите отвор в прозореца. Можете и  също така да изнесете тръбата към комина.

Мобилността на продукта идва от това, че реално не се монтира към стената а стои на колелца, и можете да го преместите в друго помещение.

Така, без значение дали пътувате, дали се местите или сте на почивка, можете да разполагате с подвижен климатик, които е сравнително лесен за адаптиране към вашите условия. Можете да намерите подобен продукт на Eclima.bg.

 

Последни публикации

Leave a Comment