На море 

На море през пролетта – защо не?

 

Кой казва, че морето е дестинация само за лятото? Малко хора осъзнават, но всъщност има нещо толкова очарователно в морето през този пролетта. Времето е топло, но тълпите все още ги няма. Улиците са празни, но се усеща галещият бриз. Плажовете са спокойни и чисти, а водата, макар и не толкова топла, примамва всеки.

Може би именно в късна пролет или ранна есен е идеалното време, за да се опознае и да се усети цялата енергия и красота, която носи Черноморието.  

Ето няколко места на морския бряг, които си заслужава да се видят.

Несебър – известен като Перлата на Черно море, историческият град Несебър датира от древността, когато е основан като тракийско селище, известно като Месемврия. Днес разходка по калдъръмените улички ще ви отведе до останки на около 40 тухлени църкви, датиращи още от 5 век. Красивият град е признат от ЮНЕСКО за обект на световното наследство .

Созопол

Един от най-старите градове на българското черноморско крайбрежие, Созопол е популярно рибарско село и морски курорт. Разположен на 35 километра южно от Бургас, той е бил известен през 6 век пр. н. е. като Аполония.

Можете да се разхождате по кейовете или да разгледате стария град с дървените къщи.

Варна

Варна е една от основните туристически дестинации и е лесно да се разбере защо – заради прекрасните плажове, отлични ресторанти и прекрасни зелени площи. Тук има и няколко забележителни залива за сърф.

Балчик

„Дворецът“, „Ботаническата градина“ и голф игрищата сами по себе си са достатъчна причина да посетите Балчик. Крайморската алея е любимо място за разходки на туристи, а малките ресторанти привличат с вкусна и прясна храна.

Поморие

Поморие често е пренебрегван, но е изключителен град – балнеокурорт. Надали има човек, който да не е чувал за лечебната кал, добивана от соленото езеро, а наред с това тук се развива и културно – историческият туризъм.

 

Последни публикации

Leave a Comment