Съвети 

5 невероятни места за гмуркане с шнорхел близо до Европа

За повечето българи, лятната ваканция неизменно се свързва с почивка на море, а евтините самолетни билети ни дават възможност да се развихрим пред картата на Европа. Вече не е нужно да се ограничаваме единствено с места, които са около нас, тъй като редовните полети ни позволяват да пътуваме до нови вълнуващи дестинации.

Гмуркане с шнорхел – на къде да се насочим

  • Шарм ел Шейх и Хургада / Египет

Ако искате да се гмурнете в тюркоазена вода и да се озовете сред хиляди видове морски рибки и пъстри корали, трябва да заложите на Шарм ел Шейх и Хургада. Двата курорта се намират на брега на Червено море в Египет и са примамливо място за гмуркане с шнорхел 12 месеца в годината.

 

  • Ейлат / Израел

Макар и сравнително скъпа дестинация (повярвайте, има на какво отгоре!), Израел определено си струва да се посети, при това има реална възможност да се превърне в любимо място за почивка. На южното крайбрежие, край брега на Червено море, ще намерите уникални коралови рифове и кристално чисти води, където можете да се гмуркате през всички 4 сезона от годината.

 

  • Паксос и Антипаксос / Гърция

Отново южната ни съседка, Гърция (повече за Гърция вижте в TravelAgency.bg), ни дава хубав повод за благородна завист с това, че там се намират едни от най-добрите места за гмуркане на континента. В Йонийско море, не далеч от западното крайбрежие, тюркоазените води на островите Паксос и Антипаксос ще ви накарат да се чувствате сякаш сте на Карибите.

 

  • Сардиния / Италия

Един изгубен рай с добри цени и главозамайващи пейзажи остава вече десетилетия встрани от основните потоци туристи. Сардиния е истинско съкровище, където можете да се насладите на най-добрите възможности за гмуркане с шнорхел в Европа. Водата е неустоимо синя и прозрачна, а под огледалната ѝ повърхност кипи от всевъзможни водни обитатели.

 

  • Ибиза и Форментера / Испания

Ибиза е добре позната с бурния си нощен живот, с което привлича посетители (основно младежи) от Съединените щати, Германия, Русия, Китай, Австралия, Япония и много други. Но това, с което е известен островът много преди нощните клубове са кристално чистите морски води, които предлагат уникална видимост от 40 – 50 метра в слънчево и спокойно време. В плитчините на Форментера (малък остров край брега на Ибиза) виреят уникални морски треви, които имат способността да пречистват морската вода, правейки я феноменално бистра.

Последни публикации

Leave a Comment