Отдих Полезно Почивка Релакс 

5 страхотни идеи за пътуване през есента

Есента вече чука на вратата, но това не означава, че е време да се затваряте вкъщи! Напротив! Все още можете да се възползвате от топло време, слънчеви лъчи, море и екскурзия с яхта в някоя екзотична страна.

А защо не почивка на планина? Ето няколко страхотни идеи за пътуване през есента, които със сигурност ще грабнат интереса ви.

Агротуризъм в Източна Европа

Много подобно на екотуризма и селския туризъм, концепцията за агротуризъм се отнася до културния фон на селския живот, предлагайки на посетителите възможност да се запознаят със селскостопанските райони и дейности, да наблюдават и участват в полевата работа заедно с истински фермери, да отсядат в традиционни фермерски къщи и да открият автентичния характер на всеки регион.

Източна Европа, с нейното великолепно разнообразие, девствена природа и непокътнати селски райони, предлага някои отлични възможности за агротуризъм. Страни като България, Полша, Румъния или Гърция са идеални дестинации за този алтернативен начин на пътуване. Освен това, когато сезонът на реколтата е в разгара си, преживяването ще бъде още по-вълнуващо и красиво. Можете например да наемете някоя от многобройните яхти под наем в Гърция и да се насладите на прекрасната й природа.

Есенни ваканции на плажа

Въпреки че лятото току-що напусна умерените зони, все още има места по света, където човек може да се отдаде на жаждата си за слънце. Независимо дали избирате целогодишна дестинация на плажа или удобна сделка в края на лятото, винаги има нещо за вас. Така че, ако все още не сте готови да навлезете в мрачните есенни дни, вземете си чехлите и се отправете към Тропиците.

Отидете до Боракай, където винаги има лято, изживейте прекрасните плажове на арабските държави като Египет или Оман, оттеглете се на някой тайландски остров, потърсете приключения в австралийския летен щат Куинсланд, изберете идилично карибско място или се възползвайте от изгодните оферти в най-горещите части на Европа.

Гърция, Турция, Кипър, красивите Канарски острови или живописният андалуски бряг на Испания са идеални за последен слънчев изблик, както и Флорида, най-слънчевия щат в Америка.

Дестинации за есенни планини

Есента е прекрасно време за опознаване на планините, за да се насладите на грандиозните цветовете на природата, да се отпуснете, да поемете глътка свеж въздух или да се впуснете в дейности на открито, преди да настъпи зимата. Освен това планинските дестинации са в обсега на всеки, което означава, че където и да се намирате, обикновено не е нужно да изминавате хиляди километри, за да намерите добро планинско място за почивка.

Природен парк или малко планинско селце в близост до дома ви може да бъде толкова добро, колкото Скалистите планини на Колорадо или ексклузивен курорт в Алпите, така че не се колебайте да изпробвате планините по време на този прекрасен променлив сезон. Със сигурност това ще бъде наслада за всички сетива.

Последни публикации

Leave a Comment