На планина Почивка Туризъм 

Skabrin RestoBar – на върха на българската кулинарна сцена

Skabrin RestoBar е бутиков ресторант в старинния квартал на Банско, който отвори врати през миналата година. Той се помещава в историческа, наследствена 100-годишна къща, която е претърпяла детайлна реставрация. Ресторантът е със заявка за единствения по рода си в България, който застъпва изцяло на традиционни, български вкусове, поднесени с креативност. В интериора, както на ресторанта, така и в стаите за гости и приятели, се открояват стенописите на исторически личности, емблематични за региона. Сетивата са изпълнени с усещане за елегантност, дискретност и професионализъм от нивото на световни ресторанти.

Всичко, което се предлага в ресторанта е приготвено в духа и традициите на региона, вплетено с креативността на екипа. В менюто се открояват кулинарни шедьоври като – смилянски боб с бански старец и октопод, скариди обвити в пуканки от дехидратирана свинска кожичка и тиквеник с домашно сорбе от мандарина.

Концепцията на създателите на Skabrin RestoBar е в рамките на следващата година и половина да работят с изцяло местни продукти. Традициите, спомените и идеята за връщането към корените са важни характеристики, както в кухнята, така и в самия ресторант. Ястията са от пресни продукти, а доставките са предимно от ексклузивни български ферми. Автентичното меню е създадено от Шеф Георги Бойковски, с което ще се направят и първите стъпки за кандидатстване за Мишлен звезди. Разбира се това е дълъг процес, който изисква много екипна работа. Подготовката, подреждането на ястията и сервиза в Skabrin RestoBar е истински ритуал, за да се докоснат максимално всички сетива на гостите.

Винената листа съдържа богата селекция от изцяло и единствено български вина, внимателно подбрани от сомелиер. Повечето от тях са от малки бутикови регионални изби. Коктейлите в Skabrin RestoBar са симбиоза от любима класика и креативни авторски напитки.

Skabrin RestoBar се намира в непосредствена близост до църквата на гр. Банско. От последния етаж на историческата къща се отваря панорамна гледка към върховете и пистите на Пирин, към Рила и Родопите, както и към емблематичната църковна кула, която е втора по големина в България, след храм паметника „Александър Невски“ . За цялостното изживяване на ценителите, посетили курортния град, домакините предлагат и нощувки в реновирани в еклектичен стил апартаменти /стаи/, които отново съчетават традициите с абсолютните новости в интериора.

Последни публикации

Leave a Comment