Полезно 

Сувенирите от България, които се харесват на чужденците

Замислялили сте се какъв подарък или сувенир да подарите на чужденец, посетил страната ни? Освен картичките и магнитите с изгледи, има още няколко варианта, на които можете да заложите.

Пътеводител за България

Нещо, което със сигурност ще се ползва и няма да трупа прах някъде, е пътеводител на България, написан на английски език. Дестинациите и съветите, съдържащи се в него, със сигурност ще накарат притежателя му да усети духа на страната ни и да се почувства като един истински откривател.

Диск с българска народна музика

Каква по-нагледна илюстрация на нашите дух и традиции от българската народна музика? Подарете диск с традиционните за страната ни мелодии и ритми.

Аромат от роза

Може на пръв поглед да изглежда банално, но българската розова вода е с високо качество и няма да сбъркате, ако заложите на продукти, които я съдържат. Това може да бъде крем, парфюм, козметика или сладко от рози.

Ръчно-изработени сувенири

Ако държите подаръкът ви да е сувенир, изберете ръчо-изработен от висококачествени материали. Заложете на сувенири от керамика, дърворезба или ръкоделия, които показват таланта на своите творци.

Български подправки

Ако отнесе ароматът на българската кухня в страната си, чужденецът дълго време ще си спомня за ваканцията си в България и емоциите, свързани с нея. Чубрица, сминдух и джоджен са сред българските ароматни подправки, които са идеални за целта.

Керамични съдове

Керамичните и глинени съдове са красиви и в същото време отразяват богатото ни културно наследство. Те са отличен избор за подарък за чужденец, тъй като могат да се използват както за приготвянето на вкусни ястия, така и просто да красят дома му.

Български икони

Да подарите красива икона от български дърворезбар, която носи послание за благословия и закрила на дома и семейството е един от най-добрите подаръци, на които можете да се спрете. Независимо дали получателят е вярващ или не, със сигурност ще оцени вашето отношение.

В онлайн магазина за сувенири и подаръци Neostyle.bg можете да откриете богато разнообразие от ръчно изработени икони на бългаски светци. Разгледайте всички артикули в магазина тук.

Последни публикации

Leave a Comment